donderdag 28 februari 2008

Hoe zuinig zij mensen op hun kinderen? En andere klojo's

Ik heb een weekje vakantie dus veel fietsen doe ik niet. Maar ik wilde toch graag een frisse neus halen en m'n benen wat laten bewegen dus heb ik een paar flesjes meubelolie gehaald in Oene. Daar heb ik direct ook even gekeken naar een nieuwe eetkamertafel.

Maar onderweg ben ik flink wat klojo's tegengekomen.

Het begon al na een paar honderd meter op de heenweg. Op een (brom-)fietspad met voetgangersstroken aan weerszijden fietste een moeder mij tegemoet met kind op de fiets en een kind naast zich op eigen fietsje. De kleine naast haar fietste al wel zonder steunwieltjes maar nog verre van zeker en absoluut niet rechtuit. Op zich niets mis mee natuurlijk ware het niet dat moe aan de bermkant reed en de kleine zo ongeveer midden op het (brom-)fietspad. Hoe zuinig zou die mevrouw zijn op haar kleine?

In Hattem stond een auto met aanhangwagen op het fietspad. Bij het huis waar de wagen stil stond werd geklust. Het fietspad heeft daar trottoirbanden aan weerszijden dus van het fietspad af en door de berm is geen optie. Ik kon met m'n Versatile nog maar net tussen de linker trottoirband en de aanhanger door. Er was nog geen meter ruimte over.

Verder ben ik op de terugweg in Wapenveld ook nog 2 auto's op het verplichte fietspad tegengekomen waardoor ik noodgedwongen van het fietspad af moest. Op die plekken kon dat wel. Alleen bij de ene auto moest ik wel gedeeltelijk de rijbaan op waar 80 gereden mag worden. Niet echt veilig dus.

Ook fietsers kunnen er wat van. Ik ben een spookrijdster tegengekomen, een paar fietssters die in een bocht gewoon meer dan de helft van de weg gebruikten waarbij ze zich wezenloos schrokken toen ik vanaf de andere kant door de bocht kwam (ik had de binnenbocht). Tja, als ze gewoon rechts rijden is er geen reden tot schrikken.

Verder ben ik al eens in de ankers gegaan voor een ouder stel in Stadshagen waarbij ik vanaf het fietspad rechtsaf moet slaan. Van rechts komen ook vaak fietsers die dan in mijn richting moeten maar al vroegtijdig links gaan rijden om ook zo de bocht af te snijden..... leuk en wel maarja, dan zit je dus wel op de verkeerde weghelft en kom je mij tegen.

Voetgangers, ook leuk. Tussen Wapenveld en Hattem liepen mij twee voetgangers tegemoet die naast elkaar op het fietspad liepen waarbij ze de volle breedte in beslag namen. Geen punt verder maar ik vind het niet erg als ze op een gegeven moment achter elkaar gaan lopen zodat ik kan passeren. Dat deden ze rijkelijk aan de late kant.

Tot slot nog een oma/moeder met wandelwagen die vanuit het park kwam. Ze wilde het fietspad oversteken. Hoe doe je dat? Vrij simpel: je kijkt strak vooruit, je duwt de kinderwagen vlotjes het fietspad op en om te voorkomen dat je zelf eventueel geraakt zou kunnen worden, kijk je maar eens links en rechts op het moment dat je zelf je voet op het fietspad zet en dan dus 'ruim op tijd' tot het besef komen dat er een velomobiel aan komt rijden. Ook die mevrouw leek zeer zuinig op haar (klein)kind.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ikzelf -wie anders- gooi d'r als loslippige hoofdstedelijking nogal n's uit: "Zeg 't is jóúw kind hoor, maaruhh...!!".
Na de kilometerteller(niet te veel op kijken dus!)nu maar niet beter 'n kauwgomballenkanon inbouwen?
Groeten Mick

Anoniem zei

Heel herkenbaar. Ik heb gisteren vergelijkbare frustraties van mij afgeschreven op http://www.knurft.net/site/2008/03/06/stomme-foto-en-door-rood-lichtkoeien/