donderdag 27 december 2007

Betere klusdag

Vandaag heb ik het geknutsel aan m'n Versatile afgerond. Dat ging een stuk beter dan gisteren. Helaas zit ik nog wel met één schroefgat waar het afgebroken stukje tap in zit maar dat hoop ik binnekort op te lossen.

De nieuwe versnellingskabels waren al ingekort of zijn een kortere soort dan ik destijds bij Flevobike heb gekregen. De lengte houdt niet over; ik kom net van het handvat tot aan de naafversnelling. Als ik nieuwe koop, wil ik daar wel even op letten want iets meer lengte vind ik toch wat eleganter.
Maar.... m'n fiets schakelt weer heerlijk vlot.

Alle boutjes van de achterbrug heb ik weer aangedraaid. 2 stuks heb ik vervangen omdat die niet voldoende grip meer leken te hebben. De bodemplaat heb ik weer terug geschroefd nadat ik nog even een keer de kettingspanning gecontroleerd heb; nu hij 1 schakel ingekort is, voelt die spanning een stuk beter.

Verder heb ik beide veerpoten weer wat strakker gedraaid want ook daar zat een lichte speling in. Het aandraaien van de linker veerpoot ging overigens niet zo gemakkelijk. Het wiel zat in de weg. Waarom ik dan niet het wiel gedemonteerd heb? Om de simpele reden dat m'n wiel niet van de as wilde komen om één of andere reden. Dus heb ik tussen de spaken door moeten martelen. Maar het is gelukt.

Volgende week ga ik maar eens naar Tempelman, daar mogen ze er even naar kijken. Direct kan ik dan ook nieuwe versnellingskabels halen. Ook denk ik dat ik een flesje olie ga halen om de naaf weer van verse olie te voorzien. Hopelijk hebben ze daar ook nog een tip om het tapje te verwijderen.

Geen opmerkingen: