maandag 7 juli 2008

Toch maar eens een nieuw bandje monteren

Het wordt denk ik maar eens tijd om m'n rechter voorband te vervangen. Het spreekwoord luidt: 'Een beeld zegt meer dan 1000 woorden'. Bij deze:

5 opmerkingen:

Anoniem zei

wat voor merk is het?

WFvN zei

Schwalbe. Type Marathon Racer.
Tot dusver mijn favoriet. Niet echt super slijtvast maar ze rijden heerlijk.

Mick zei

Ik had Maandag ook weer 'n lekke band met de alleweder (en 't vervolg daarop, reeds 'gelucht' bij E. Botter).
Wat ik mij afvraag over die 'Super Sealent': Komt dat er niet uit bij 'n wat groter gat en is de binnenband dan niet helemaal onplakbaar geworden?
Groeten uit Amsterdam.

WFvN zei

Er zitten natuurlijk wel grenzen aan de grootte van lekken. Maar behalve de grootte van het gat is ook de druk in de band een punt van aandacht. Ik heb dus ook Slime gebruikt. Bij een wat groter gat was een druk boven de 6 bar absoluut teveel en bleef het lek dus niet gedicht.
Ik durf inmiddels eigenlijk wel te zeggen dat elk fatsoenlijk te plakken lek ook gedicht wordt door Super Sealant.

Onplakbaar is de band volgens mij niet. Ik heb al eens een band geplakt waar Slime in heeft gezeten. Die band heb ik echter wel goed gereinigd voordat ik ging plakken.
En het staat me bij dat ik al wel een keer een lek in een band met Super Sealant geplakt heb toe ik de buitenband moest vervangen en dus een lek aan het licht kwam maar zeker weten doe ik het niet.

Mick zei

Bedankt, want mijn idee om massieve banden onder de Alleweder te zetten liep 'spaak' op diverse euvels. Om te beginnen schafte ik 20" ETRTO 451 aan ipv 20" ETRTO 406 die niet passen. Maar bovendien zag ik ook weer aan de verrichtingen van iemand in 't ziekenhuis -waar ik net vandaan kom- in 'n rolstoel hoe gevaarlijk glad die dingen zijn!
En van slippartijen even niet meer....