dinsdag 27 mei 2008

GPS en apart dagje

Vandaag heb ik 43,90 kilometer gefietst voor het werk, tenminste, volgens m'n PDA. Ik heb m'n PDA maar weer eens getest door m'n route in een track vast te laten leggen. Ik ben alleen vergeten om de teller van m'n fietscomputer af te lezen. Die heeft wel wat afwijking want tijdens de rit liep de fietscomputer in afstand telkens wat voor op de GPS. Maar ik vermoed dat de fietscomputer nog geen 400 meter meer aangeeft dan de GPS waarmee hij dus een onnauwkeurigheid heeft van nog geen 1%. Best netjes dus.
Wat de luchtdruk doet met de afwijking, dat weet ik nog niet. Ook wel eens leuk om dat te controleren met de GPS. Het zou me in ieder geval niet verbazen dat de lagere luchtdruk (ik heb de banden al een tijdje niet opgepompt waardoor ze vast niet op 6 bar zitten) een aandeel heeft in de onnauwkeurigheid. Slijtage aan de banden zal ook wel wat invloed hebben maar niet bruut veel gok ik.

Verder heb ik toch wat aparte figuren op de weg gezien vandaag.

Het begon vanmorgen op het verplichte (brom)fietspad. Daarover kwam een auto aansjezen van links. Een fietser voor mij (wij kwamen van rechts ten opzichte van de auto die daar dus niet hoorde te rijden) had het zichtbaar benauwd met de naderende auto want hij hield in voor de auto. De auto remde betrekkelijk laat af om fietsers van rechts toch maar voor te laten.

Verder vanmiddag in Kampen een auto die dwars op de fietsstrook stond te wachten voordat de rotonde opgereden kon worden. Ik ben op een meter afstand van de auto gestopt en keek de chaufeuse aan. Die vond de situatie schijnbaar komisch want ze moest lachen. Tja....

Tot slot vanmiddag (ik reed overigens voor de verandering in de auto) een auto van links die wilde afslaan naar (voor hem links). Niet naar rechts kijken en gewoon vroegtijdig de bocht beginnen is natuurlijk ook een manier om je weg te vervolgen. Toen hij mij zag aankomen besloot hij toch maar te remmen. Maarja, als je al zo diagonaal over het midden van de weg staat, kan er geen auto meer voor of achter je langs dus heeft remmen weinig zin meer.

Het zal wel aan het weer liggen. Wellicht dat ik ongemerkt zelf ook vreemde capriolen heb uitgehaald. Ik hoop het niet.

Geen opmerkingen: